Dybe spor. Anmeldelse
"PETER, hvor jeg nød at læse Dybe Spor. Du ved jeg kan så godt lide din fortællestil og du lever totalt op til mine forventninger. Dine mange fine detaljer, dit persongalleri og de mange situationer det var så spot on. Jeg var igennem mange følelser alt lige fra smil og latter til gråd. Det er en meget, meget fin fortælling om forandringer i et af vores stolte gamle erhverv, meget oplysende for en gammel bybo. Jeg håber, der er mange, som vil købe din bog og få lige så meget ud af dig som undertegnede."
Kærlig hisen Lisa
Lærer og stud. pæd. soc. Amanda Holmskov anmelder "Snirklerne i granskoven" her:
”Lad fantasien flyve med snirklerne."
"Pas på med at fælde grantræer fra nu af…”
Intro: "Snirklerne i granskoven" er en velskrevet lille fortælling om et lille univers i en lille uge i en snirkelfamilies liv - men den efterlader et stort indtryk.
Jeg skriver som den fagligt professionelle voksne, og min anmeldelse vil bære præg af både profession og position. Min profession som dansklærer (mf.) samt en overbyggende kandidat i Pædagogisk Sociologi vil præge min opfattelse af bogen, både når jeg ser på ord - og sætningsopbygning, modalitet og på bogen som en brik i litteraturen til børn i dette samfund. Anmeldelsen er skrevet direkte til de voksne, forældre, lærere m.fl., der ønsker at finde en læse/lytte-bog til et barn de kender.
Fantasi og genkendelighed
Fra fortællingens start giver beskrivelser af universet uundgåelige indre billeder, hvilket gør, at man som læser bliver revet med ind i bogens stemning fra bogens første side. Som indledningen også påpeger, er fortællingen om snirklerne - og de undladte illustrationer - en god mulighed for, at børns egen fantasi sættes i spil. De konstante tydelige beskrivelser af snirklernes brugbare store ører minder læser og lytter om det univers, man befinder sig i. Dette er i en fin balance med de hverdagslignende situationer, som hovedpersonerne, Tip og Top, oplever sammen med deres familie og venner. Situationer, der i mange tilfælde vil være relaterbare for næsten alle børn.
Sprog
Sproglige gentagelser gør, at bogen er en god læsebog for unge nye læsere. Der er dog også mange længere ord og lidt svære ord, som vil kræve et vist niveau af den unge læser. Det kan eventuelt være en anbefaling at højtlæse historien for børnene/barnet, hvorefter den unge så kan give sig i kast med egen læsning. Dette er blot en vurdering til overvejelse, da bogens univers er så farverigt og beskrivende, at det vil være synd, hvis læseren ikke får det hele med.
Jeg er ikke selv fra Sønderjylland, eller har et tilhørsforhold hertil som sådan, men jeg elsker dialekter. Den sønderjyske oversættelse føles i høj grad som en ekstra modalitet, der tilføjes historiens univers, der ligesom hvis der havde været lyd til, er med til at skabe et mere helstøbt univers.
(U)hyggelig
Der er en overordnet meget hyggelig stemning i Tip og Tops grantræ, som i hvert kapitel bliver understreget med en genkendelig start på dagen, ligesom alle karakterer i fortællingen for det meste er venskabelige og højst bliver lidt tarvelige med dertil hørende ubehagelige udfald. Snirkelmors daglige godnathistorier er lidt uhyggelige. Uden at afsløre for meget, vil bogen kunne åbne op for nogle snakke med barnet, omhandlende den måde hvorpå mennesket er til i verden, i symbiose med alt andet levende, i ledtog med de traditioner og den historie, som vi alle er en del af.
Jeg glæder mig til at se mere til Snirklerne.
Amanda Holmskov Cand.pæd.soc Aarhus Universitet 2021
Gøglergade 4 stjerner ud af 5
"Vurdering
Humoristisk, anderledes og god bog. Interessante karakterer og spændende handling med utrolige twists. Andreasen skriver på en levende måde, som gør det meget let at vende siderne. En bog hvor der ikke bliver holdt tilbage og der tales lige ud af posen – hvilket jeg synes er så befriende og skønt.
Jeg nød bogen i fulde drag og det er en klar anbefaling."
Anmelder Rikke Bruun Petersen
Ragnhild Rohde fortæller her om sin læseoplevelse af "Statisten":
”Tak for en stor og bevægende læseoplevelse. ”Statisten” greb mig lige fra starten, og interessen voksede støt af mange forskellige årsager. F. eks oplever jeg personskildringerne som meget fine og fint sat i perspektiv af de to parallelle fortælleniveauer. Og læseglæden fortsatte til romanens slutning – ikke mindst pga. den fornemme – og til tider overraskende – brug af et stort og rigt ordforråd. En ekstra gevinst for læsere, som er så heldige at kunne se langt tilbage i vores historie, er, at man overvældes af mange minder om, hvordan vores samfund fungerede, på godt og ondt, for mange år siden.”
Helle Post fra Åbenrå skriver følgende om Mig og morfar:
"Mig og morfar er en hjertevarm fortælling om to generationers forskelle og ligheder. Michael vender hjem fra Norge, hvor han har haft et stressende arbejde i fodboldverdenen. Nu kommer han til at bo hos sin morfar i Sønder Vilstrup i Sønderjylland. Der er noget mere stille i det sønderjyske, end Michael er vant til fra sit job. Men langsomt falder han til. Her er morfar en stor hjælp. For langsomt åbner han op og fortæller om løst og fast fra fortid og nutid. Og især morfars historie har Michaels interesse. Sammen oplever de en stor del af Sønderjylland gennem kortere og længere køreture i sommeraftenerne. Køreturene får altid åbnet op for en sand skattekiste af minder for morfar, der gerne fortæller løs.
(...). Jeg er glad for at have fået mulighed for at læse den."